Frihetens øyeblikk. Abida Raja i samtale med forfatter Håkon F. Høydal

Om arrangementet

Dagen før den internasjonale kvinnedagen, besøker modige Abida Raja Tysvær. Vi møter henne i samtale med forfatter Håkon F. Høydal om boken "Frihetens øyeblikk"

På 1980-tallet vokste Abida Raja opp midt i Oslo sentrum. Hun gikk på norsk skole, var norsk statsborger – men levde i en pakistansk familie og kjente ingen.

Som storesøster i en av Norges mest kjente norsk-pakistanske familier, har hun vært taus om livet som barn, ungdom og voksen. Nå våger hun endelig å fortelle.

«Abida Raja. Frihetens øyeblikk» gir et sterkt innblikk i oppveksten og livet til en representant for dagens voksne norsk-pakistanske kvinner, de som ble født i Norge, men ikke ble en del av det norske samfunnet – og kampen for å bestemme over seg selv, hvem hun skal ha lov til å elske og et liv i frihet.

Boka er ført i pennen av Håkon F. Høydal (f. 1972). Han er journalist i VG og har mottatt flere priser, både norske og internasjonale, for sitt virke som dokumentarjournalist. De siste årene har han jobbet særlig mye med saker om nettbaserte overgrep, sist med podkastserien «Hunting Warhead», sammen med kanadiske CBC.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Arrangør Tysvær Bibliotek

Foto Abida: Agnete Brun