Utstilling - Kunsten kommer hjem: Lars Hertervig «Borgøya» til Tysvær

Billetter

Om arrangementet

Kunsten kommer hjem. Nasjonalmuseet tar med "Borgøya" hjem til Tysvær.

GRATIS billetter til utstilling: Velg tidpunkt for å se "Borgøya" og Hertervig sine skisser i billett tidspunkt i gule felt over. Av hensyn til smittevern er det begrenset til inntil 15 personer om gangen pr slottid, a 15 minutter. Vi tilrettelegger for grupper i så fall kontakt epost booking@tysver.kommune.no / tlf. 52 75 75 00

Sideprogram "Kunsten kommer hjem" 21.08:  

Kl. 10 - 16 "Lysets vanvidd, filmdokumentar av Karl Johan Paulsen, Pål Øie. Vises hver hele time tiden kl. 10 og 16, Litlesalen kino

Gratis billetter hentes ut før ankomst velg tidspunkt her  

Kl. 12 - 14 KUNST workshop for barn på Lars Hertervigsplass Gratis å delta.

Kl. 12.30 - 13.30 Kunstforedrag i Storsalen med Holger Koefoed kunsthistoriker og Øystein Ustvedt kurator ved Nasjonalmuseet.

                    Samtale med Anders Netland kultursjef i Tysvær  og Tysvær Historielag . Billettsalg kommer. 

Lars Hertervig sitt  drømmeaktige maleri "Borgøya" stilles ut denne ene dagen i Tysværtunet kulturhus. Velkommen til en unik og sjelden mulighet til å se dette vakre maleriet laget av Lars Hertervig i 1867. Les mer om verket her. Det eiges av Nasjonalmuseet, Oslo. 

GRATIS billetter til utstilling: Velg tidpunkt for å se "Borgøya" og Hertervig sine skisser i billett tidspunkt i gule felt over. Av hensyn til smittevern er det begrenset til inntil 15 personer om gangen pr sltid, a 15 minutter. Vi tilrettelegger for grupper i så fall kontakt epost booking@tysver.kommune.no / tlf. 52 75 75 00

Borgøya: Maleriet er ikke en realistisk naturgjengivelse, men baserer seg på romantikkens grunnidé om den subjektive tolkning. Det er Hertervigs personlige opplevelse av landskapet vi her får presentert. Det største fjellet fremstår som merkelig høyt i forhold til de omkringliggende fjellformasjonene. Fjellets bratte stigning gir et underlig majestetisk uttrykk. Delvis gjemt bak gåtefull tåke, synes fjellet å gli frem fra en disig sky, der det mykt hviler over det blikkstille vannet, som skipene like ved.

Skisser av Lars Hertervig stilles ut samtidig. Skissene tegnet han i studietiden i Dusseldorf. " Skissene er i Tysvær kommune sitt eige. Dette er 3. gang i løpet av dei siste 50 år at skissene kan oppleves på utstilling.   

 

Norge rundt med Nasjonalmuseet

Klikk inn og se Karen Hindsbo, direktør for Nasjonlmuseet som ønsker velkommen til utstilling

Denne opplevelsen er gjort mulig via Nasjonalmuseet, som denne sommeren reiser Norge rundt og vises fram på steder som utvalgte bilder fra dere samling,  har en spesiell tilknytning til. Alle landets fylker vil få besøk av kunst- eller designskatter. Tysvær er valgt ut som eneste sted i Rogland. 

Les mer om "Kunsten Kunsten kommer hjem" på websiden til Nasjonlmuseet. 

 

Smittevern Covid - 19

Vær vennleg og ikkje besøk Tysværtunet Kulturhus om du:

  • Har symptom på forkjøling/influensa
  • Har mistanke om eller har fått bekrefta Covid-19.
  • Er i karantene eller i isolasjon

Kontakt booking@tysver.kommune.no/52 75 75 00 i forkant av arrangementet du har billetter til,  for evt annulering av billetter,  om du blir forhindra i å komme pga. sjukdom.