4

bLEST: Det finaste eg vett

- en kveld i de gode fortellingers tegn

Vi har med oss den profesjonelle muntlige fortelleren Nina Næsheim fra Stavanger. Hun har også med gitaren.

Gro Aina Skauge har sammen med Unni Gjerde Jørgensen og Enya Ødegaard laget boka «Det finaste eg vett» - en gavebok som blir omtalt som «En lykkepille mellom to permer».  Konseptet gikk ut på at hvem som helst kunne sende inn et bilde og en kort tekst som beskriver hva den enkelte mener er det fineste de vet. Resultatet får vi med når Gro Aina og co. viser og forteller.

Når vi snakker om «Det finaste eg vett» fra bygda Hervik kommer vi ikke utenom produktene til Rogaland Konservefabrikk.  Denne kvelden er to generasjoner av fabrikkledere av Rogaland Konservefabrikk i Hervik tilstede, 2. generasjon Torvald Romseland på 91 år tegner et tidsbilde for oss, en historie som også er å finne i årets «Vingespenn». Videre vil 3. generasjon Tor Romseland forteller om omskiftelige tider fra han overtok på midten av 90- tallet.

Hele kvelden blir ledet og bundet sammen av bygdas egen forteller og spillemann André Håland. Muligens tar han oss med til førkristen tid og smaker på Idunns Epler, samt runder av med «Nogen gode ting».

 

I billettprisen får du også litt å bite i med Hervik produkter oppå + kaffe/drikke. Kiosk utenom.

Det blir også «Før-lansering» og salg av Vingespenn 2018.

_
_
_